Aansprakelijkheidsverzekering

Je laat de mobiele telefoon of tablet van een vriend vallen. De bril van opa is gesneuveld door kind-lief. Of de hond is te waakzaam geweest voor de postbode. Schade per ongeluk veroorzaakt aan spullen, gebouwen of dieren van anderen betalen wij voor je. En: je bent ook verzekerd voor de gevolgen van die schade. Zelfs als een boom uit jouw tuin op andermans auto valt, dan kun je op ons rekenen. Een zorg minder.

Goed om te weten: je kunt het hele gezin meeverzekeren. Bijna alle mensen en dieren onder hetzelfde dak zijn dan verzekerd. Veroorzaken zij schade, dan vergoeden wij dat.

De schade die per ongeluk veroorzaakt wordt aan spullen, gebouwen van anderen regelen en betalen wij voor je. En: je bent ook verzekerd voor de gevolgen van die schade. Bijvoorbeeld als er vervangend vervoer nodig is. Zelfs als een dakpan van jouw huis zomaar op andermans auto valt, dan kun je op ons rekenen. Een zorg minder.

Schade aan andermans spullen is vervelend. Maar jij of jouw huisdier kunnen onbedoeld ook iemand verwonden. Die schade vergoeden wij ook, net als de eventuele gevolgen. Denk bijvoorbeeld als de ander vanwege zijn verwondingen inkomen misloopt. Wij staan dan ook graag voor je klaar.

Hoeveel wij maximaal kunnen vergoeden, bepaal jezelf. Want jij kiest van tevoren zelf het maximum bedrag. Dat scheelt weer in de premie.

Heb jij schade bij een ander veroorzaakt? Dan laten we zo snel mogelijk weten hoeveel we kunnen vergoeden. Indien we geen schadevergoeding betalen, dan laten we het verzoek altijd door twee schadebehandelaars beoordelen. Zo kunnen ze van elkaar controleren of het besluit over de vergoeding zorgvuldig, redelijk en goed onderbouwd is.

Heb jij een vraag over de schadevergoeding? Is iets niet duidelijk? Of ben je het niet eens met onze beslissing? Neem gerust contact met ons op. We leggen onze beslissing graag persoonlijk aan je uit.

Sluit je meer verzekeringen bij ons af? Dan bieden wij een aantrekkelijke ledenkorting. Wil je weten wat dit scheelt in de premie? Wij rekenen het graag voor je uit. Wil je een totaaladvies voor al jouw verzekeringen, maak dan een afspraak!

Wat is verzekerd?

Schade aan spullen (of dieren) van anderen ja
Verlies van spullen (of dieren) van anderenja
Schade aan gebouwen van anderenja
Schade aan anderen door gebouwen van jou (een vallende dakpan bijvoorbeeld) ja
Schade aan anderen door jouw huisdierja
Schade aan eigen spullen of gebouwennee
Schade of letsel aan anderen tijdens vrijwilligerswerk of vriendendienstja
Schade of letsel aan anderen terwijl je meerijdt met iemand andersja
Schade of letsel aan anderen terwijl je werkt, autorijdt, vaart of vliegtnee
Letsel door jou, bij anderen ja
Letsel door gebouwen van jou, bij anderenja
Letsel door huisdieren van jou, bij anderenja
Letsel bij jezelfnee