Kostbaarhedenverzekering

Een erfstuk uit de familie, een Chinese vaas die je heel dierbaar is. Of een geavanceerde muziekinstallatie. Het zijn spullen waar je graag van wilt genieten, maar die je tegelijkertijd ook het liefst achter slot en grendel zet. Wij begrijpen dat. Met de kostbaarhedenverzekering van Onderlinge Schalkwijk zijn jouw kostbaarheden dan ook goed verzekerd. Hierdoor kun je onbezorgd genieten van dierbare spullen!

In het kort

Spullen met een kostbare waarde kun je extra laten verzekeren. Denk bijvoorbeeld aan een horloge dat al van generatie tot generatie is overgedragen binnen de familie. Een zilveren bestek of een kostbare verzameling glaswerk. Bijzondere spullen die je het liefst veilig in een kluis stopt, maar waar je tegelijkertijd ook zorgeloos van wilt genieten. Met de kostbaarhedenverzekering van Onderlinge Schalkwijk zijn jouw kostbaarheden goed verzekerd. Dit scheelt weer een zorg minder.

Je kiest zelf wat je verzekert. Dat kan waardevolle film- en fotoapparatuur zijn, of andere elektronica. Maar ook een kostbaar juweel, een kunstvoorwerp of een bijzonder muziekinstrument. Jouw spullen zijn verzekerd tegen schade, verlies en diefstal. We vergoeden ook schade die ontstaat door een gebrek aan het eigendom zelf. Bijvoorbeeld: je verliest een diamant omdat de zetting van de ring kapot is.

Als er iets gebeurt met jouw verzekerde eigendom en je hebt schade, dan vergoeden we dat. Je krijgt bijvoorbeeld de reparatiekosten. Of een vergoeding om het voorwerp te kunnen vervangen. Hoeveel de vergoeding is, is afhankelijk van de waarde die je verzekerd hebt. Dat is meestal de nieuwwaarde: het bedrag dat nodig is om het voorwerp nieuw te kopen. Maar bij juwelen en kunstvoorwerpen kun je ook de taxatiewaarde verzekeren. Dan vergoeden we het aankoopbedrag, of de waarde die de taxateur eraan geeft.

Je bent overal ter wereld verzekerd. Dus ook als je de kostbaarheden meeneemt op reis of buitenshuis gebruikt. Een geruststellend idee. Voor sommige spullen, zoals schilderijen en electronische apparatuur, geldt de verzekering alleen in huis. Maar, als je die spullen verhuist of naar een reparateur brengt, kunt je ook op ons rekenen.

Heb jij schade aan jouw kostbaarheden? Dan laten we zo snel mogelijk weten hoeveel we kunnen vergoeden. Zo weet je direct waar je aan toe bent. Indien we geen schadevergoeding betalen, dan laten we het verzoek altijd door twee schadebehandelaars beoordelen. Zo kunnen ze van elkaar controleren of het besluit over de vergoeding zorgvuldig, redelijk en goed onderbouwd is.

Heb jij een vraag over de schadevergoeding die je krijgt? Is iets niet duidelijk? Of ben je het niet eens met onze beslissing? Neem gerust contact met ons op. We leggen onze beslissing graag persoonlijk aan je uit.

Sluit je meer verzekeringen bij ons af? Dan bieden wij een aantrekkelijke ledenkorting. Wil je weten wat dit scheelt in de premie? Wij rekenen het graag voor je uit. Wil je een totaaladvies voor al jouw verzekeringen, maak dan een afspraak!

Welke verzekering past bij jou?

Kostbaarheden verzekering
Overal ter wereld verzekerdja
Schade aan jouw kostbaarhedenja
Verlies door diefstal, kwijtraken of vernietigingja
Schade of verlies door een gebrek aan jouw kostbaarhedenja
Waardevermindering door schade of verliesja
Schade of verlies terwijl jouw kostbaarheden (tegen betaling) werden gebruikt door iemand andersja