Rechtsbijstandverzekering

Een nieuw(bouw) huis kopen, een nieuwe schuur bouwen, de tuin aanpassen of een wereldreis maken: stuk voor stuk grote gebeurtenissen die gelukkig meestal goed verlopen. Maar wat als je onenigheid krijgt, bijvoorbeeld met de verkoper van het huis, de buurman waar je altijd zo goed mee kunt, de reisorganisatie of jouw werkgever? Dan is het een geruststellend idee dat je verzekerd bent van juridische hulp. Met de rechtsbijstandverzekering van Onderlinge Schalkwijk zit je dan ook goed.

Het is fijn om te weten dat je bij onenigheid kunt terugvallen op de rechtsbijstandverzekering van Onderlinge Schalkwijk. Bijzondere gebeurtenissen, zoals de aanschaf of het verbouwen van een nieuw huis, veranderingen van werk en speciale aankopen verlopen meestal goed. Maar wat als er een verschil van mening ontstaat. Dan is het een geruststellend idee dat je verzekerd bent van juridische hulp.

Wij besteden de juridische hulp uit aan de specialisten van ARAG Rechtsbijstand. Zij hebben veel kennis van zaken. En weten precies hoe ze je het beste kunnen bijstaan. In overleg met ARAG mag je ook soms zelf een eigen advocaat of deskundige kiezen. Hoe dan ook, je bent verzekerd van een ervaren professional aan jouw zijde.

Onze rechtsbijstandverzekering bestaat uit verschillende bouwstenen. Je kiest zelf welke bij je past:
1 Verkeer: je hebt een conflict over schade die je in het verkeer hebt opgelopen. Bijvoorbeeld: door een fout van iemand anders raak je gewond of raakt jouw auto beschadigd.
2 Consument en Wonen (alleen samen met bouwsteen 1): je hebt een conflict over schade aan jou persoonlijk, jouw gezin of jouw woonomgeving. Zoals bij een aankoop, reparatie of verbouwing. Je krijgt dan juridische hulp. Ook bij conflicten met buren of de overheid helpen wij je. En bij conflicten over een erfenis, adoptie of curatele.
3 Inkomen (alleen samen met bouwstenen 1 en 2): je hebt een conflict over jouw werk of arbeidsovereenkomst, met jouw werkgever. Of over een sociale verzekeringsuitkering of jouw pensioen.
4 Fiscaal en Vermogen (alleen samen met bouwstenen 1, 2 en 3): je krijgt juridische hulp bij scheiding, bezwaar tegen een belastingaanslag of conflicten over vermogensbeheer. En hulp bij een conflict over jouw tweede huis in het buitenland.

Heb jij een conflict waarvoor jij verzekerd bent? Dan gaan de juridisch specialisten direct voor je aan de slag. ARAG heeft experts op elk rechtsgebied, dus je krijgt altijd een uitstekende specialist toegewezen. Deze blijft van begin tot einde betrokken bij het conflict. En overlegt met jou wat jouw kans op succes is en wat de beste aanpak is.

Heb jij een vraag over de behandeling van jouw conflict? Is iets niet duidelijk? Of ben je het niet eens met onze beslissing? Neem gerust contact met ons of met ARAG op. We leggen onze beslissing graag persoonlijk aan je uit.

Sluit je meer verzekeringen bij ons af? Dan bieden wij een aantrekkelijke ledenkorting. Wil je weten wat dit scheelt in de premie? Wij rekenen het graag voor je uit. Wil je een totaaladvies voor al jouw verzekeringen, maak dan een afspraak!

Wat is verzekerd?

Rechtsbijstandverzekering particulier
Kosten van hulp van de juridisch specialisten van ARAGAlle kosten
Kosten van een juridisch specialist of expert die niet bij ARAG werkt (na overleg met ARAG)Tot € 50.000
Kosten van mediation
(mediation is een manier om een conflict op te lossen zonder rechter)
Tot € 50.000
Kosten van een rechtszaakTot € 50.000