Woonhuisverzekering

Niets is er fijner dan thuiskomen in je eigen huis. Of je nou een fraaie woonboerderij aan de Wetering bezit. Of een knus appartement in de dorpskern. Bij Onderlinge Schalkwijk begrijpen we dat. Daarom verzeker je met onze woonhuisverzekering méér dan alleen stenen. Dat is prettig thuiskomen.

In wat voor soort woning je ook woont, met onze woonhuisverzekering verzeker je méér dan alleen stenen. Dat geeft een fijn gevoel en dat is prettig thuiskomen.

Met onze woonhuisverzekering is het huis verzekerd tegen schade door oorzaken zoals brand, blikseminslag, storm of vorst. En, als je kiest voor de Royaaldekking, ook tegen schade door bijna alle andere plotselinge en onverwachte oorzaken. Zoals schade door vallen, stoten of omvallen.

Je verzekert jouw woning en alle zaken die bij de woning horen. Dus ook funderingen, kelders, bijgebouwen en aanbouwen. We vergoeden niet alleen de schade aan de woning zelf, maar we houden ook rekening met extra kosten die je moet maken als je schade aan de woning hebt. Bijvoorbeeld als je tijdelijk ergens anders moet wonen of als je kosten maakt om de schade te beperken.
Wil je ook dat de zonnepanelen, een brug of zwembad is meeverzekerd? Meldt ons dit, deze objecten zijn namelijk niet standaard meeverzekerd en dienen bij ons bekend te zijn.

Zijn de ruiten beschadigd en is het geen bijzondere glassoort? Dan krijg je de schade vergoed. En ligt de tuin overhoop na een brand, explosie, bliksem of aanrijding? Ook dan helpen we je verder. We vergoeden (tot een bepaald bedrag) de aanleg, bestrating en beplanting van de tuin. Net als de planten op jouw balkon en terras.

Jij verzekert de herbouwwaarde van de woning. Dat is het bedrag dat nodig is om jouw woning opnieuw te bouwen. Wij vergoeden de schade, óók als de herbouwwaarde van de woning hoger blijkt dan het bedrag dat je verzekerd hebt. We noemen dat jouw ‘garantie tegen onderverzekering’. Hier gelden aanvullende regels voor. Wij adviseren je hierover graag. Laat het ons weten wat we voor je kunnen betekenen.

Heb jij schade aan de woning? Dan laten we zo snel mogelijk weten hoeveel we kunnen vergoeden. Zo weet je direct waar je aan toe bent. Indien we geen schadevergoeding betalen, dan laten we het verzoek altijd door twee schadebehandelaars beoordelen. Zo kunnen ze van elkaar controleren of het besluit over de vergoeding zorgvuldig, redelijk en goed onderbouwd is.

Heb jij een vraag over de schadevergoeding die je krijgt? Is iets niet duidelijk? Of ben je het niet eens met onze beslissing? Neem gerust contact met ons op. We leggen onze beslissing graag persoonlijk aan je uit.

Sluit je meer verzekeringen bij ons af? Dan bieden wij een aantrekkelijke ledenkorting. Wil je weten wat dit scheelt in de premie? Wij rekenen het graag voor je uit. Wil je een totaaladvies voor al jouw verzekeringen, maak dan een afspraak!

Extra uitgebreid of Royaal?

Extra uitgebreidRoyaal
Jouw woning en alles wat daar bij hoortjaja
Schade door brand, diefstal, neerslag, bliksem, storm, lekkage, vorst, vandalisme, gewelddadige beroving en afpersing jaja
Schade door bijna alle andere plotselinge en onverwachte oorzaken, zoals vallen, stoten of omvallen (voor deze schaden geldt € 100,– eigen risico)neeja
Glasschade en tuinherstel jaja
Vergoeding opruimkosten en huurwaardejaja
Vergoeding saneringskosten, andere noodzakelijke kosten en misgelopen inkomstenneeja
Eigen risico bij schade door storm, hagel of sneeuwdruk€ 250€ 250