Wees zo goed mogelijk voorbereid!

Richtlijn controle brandblusmiddelen:

1. Jaarlijks dient het blustoestel te worden gecontroleerd volgens NEN 2559;
2. Een keer in de vijf jaar wordt het toestel onderworpen aan een uitgebreide controle
en waarnodig wordt de vulling vernieuwd;
3. Na 10 jaar wordt het blustoestel volledig gedemonteerd en dient een drukproef op de cilinder te worden uitgevoerd. De drukcilinder wordt vervangen en waar nodig de vulling vernieuwd.
4. Na 15 jaar vindt het uitgebreide onderhoud, zoals onder punt 2, genoemd plaats;
5. Tenslotte worden blustoestellen ouder dan 20 jaar buiten gebruik gesteld.

Bovenstaande brengt extra kosten met zich mee welke doorbelast zullen worden aan de afnemers van de diensten. Onze herverzekeraar heeft een prijsvergelijk gemaakt. Saval is het gunstigst uit de bus gekomen. Vandaar dat een monteur van Saval jou zal bezoeken en niet een monteur van onze herverzekeraar. Wel blijven alle contacten via ons lopen.

De factuur wordt door ons bij jou in rekening gebracht en niet door Saval.

Voor blussers die gevuld of gecontroleerd moeten worden kun je met ons contact opnemen. Wij zullen de controle vervolgens in gang zetten.

Tenslotte worden blustoestellen ouder dan 20 jaar buiten gebruik gesteld en dient er een nieuwe blusser te worden aangeschaft. Mocht er een blusser ter plekke worden afgekeurd dan kan er door de monteur van Saval meteen een nieuwe blusser worden achtergelaten, let wel: de rekening komt via ons, jij hoeft niet contant af te rekenen met de monteur.

Wij hebben preventie hoog in het vaandel staan, daarom hebben wij besloten om op bovengenoemde kosten een korting te verstrekken van 10%!

Heb je vragen over deze service? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.