5 veelgestelde vragen over de reisverzekering – Nieuwsberichten Onderlinge

De vakantie begint weer te lokken. Zorg dat je met een gerust hart op reis kunt gaan.
Over het hoe en wat, het nut en de noodzaak van de reisverzekering blijken nogal wat misverstanden te bestaan. We zetten 5 belangrijke vragen en antwoorden voor je op een rijtje.

1. Heb ik een reisverzekering nodig als ik geen waardevolle spullen meeneem?

Ja, want een reisverzekering gaat over meer dan alleen bagagedekking. De verzekering dekt ook onvoorziene kosten, bijvoorbeeld als een verzekerde wegens ziekte of na een ongeval moet worden vervoerd.

2. Zal ik medische kosten meeverzekeren op mijn reisverzekering?

Hoewel jouw zorgverzekering medische kosten in het buitenland vergoedt, is die vergoeding nooit hoger dan wat je in Nederland voor dezelfde behandeling zou betalen. Dat kan veel extra kosten met zich meebrengen, bijvoorbeeld in Amerika. Ook ben je met medische kosten verzekerd voor kosten die vallen onder het standaard eigen risico van de zorgverzekering of die niet worden vergoed door de zorgverzekering, zoals bepaalde medicijnen, krukken etc. Het is dus wel degelijk een goed idee om te kiezen voor een Medische kostendekking op jouw reisverzekering.

3. Tot welke leeftijd zijn mijn kinderen automatisch meeverzekerd?

Dat is niet gebonden aan leeftijd: kinderen zijn meeverzekerd zolang ze ingeschreven staan op jouw adres. Dat geldt ook wanneer ze niet meer thuis wonen omdat ze studeren. Uiteraard moet je dan wel voor een ‘gezinsdekking’ kiezen.

4. Ben ik met de Europadekking alleen binnen de Europese Unie verzekerd?

Nee, de Europadekking gaat verder dan de Europese Unie. Het Verenigd Koninkrijk hoort er ook nog altijd bij, net als Turkije, Egypte en andere niet-Europese landen aan de Middellandse Zee.

5. Biedt mijn reisverzekering ook dekking in Nederland?

Jazeker, jouuw reisverzekering is ook geldig bij een vakantie of weekendje weg in eigen land. Voorwaarde is wel dat er een overnachting is geboekt.