Autoschade voortaan sneller en eenvoudiger afgehandeld – Nieuwsberichten Onderlinge

WA-verzekerd? Dan kan je bij schade voortaan terecht bij jouw eigen verzekeraar.

Is jouw particuliere personenauto alleen WA-verzekerd? Dan is er per 1 juli 2021 iets veranderd in de afhandeling van materiële schade. Is de schade veroorzaakt door een ander motorvoertuig en is de bestuurder daarvan aansprakelijk, dan kan je voortaan direct aankloppen bij jouw eigen verzekeraar. De nieuwe regeling heeft de passende naam Directe Schadeafhandeling (DSA) gekregen.

Hoe was het voorheen?

Als je alleen WA-verzekerd bent, vergoedt jouw verzekeraar bij een ongeval alleen schade aan de auto van de andere partij. Schade aan de eigen auto is niet gedekt. Is de andere partij aansprakelijk? Dan moest je tot op heden die andere partij (of zijn verzekeraar) zelf aansprakelijk stellen om de schade aan jouw auto vergoed te krijgen.

Het grote voordeel

De nieuwe regeling heeft als groot voordeel dat je bij schade niet meer zelf in gesprek hoeft te gaan met de aansprakelijke partij. Ook lastige zoektochten naar de aansprakelijke verzekeraar behoren tot het verleden. Je kunt de schade gewoon melden bij jouw eigen verzekeraar, waarna de betrokken verzekeraars de zaak onderling afhandelen. Dat werkt voor jou een stuk sneller en eenvoudiger!

Alleen voor schade aan jouw auto

Deze regeling geldt op dit moment alleen voor particulieren. En alleen voor materiële schade, dus niet voor letselschade. Daarnaast gelden er nog enkele aanvullingen. Neem contact met ons op als je hier vragen over hebt. Wij helpen je graag.