Is jouw caravan er klaar voor? – Nieuwsberichten Onderlinge

Zorg dat je er straks weer veilig op uit kunt: doe de voorjaarscheck!

De laatste regen en kou nog even afwachten en dan staat het kampeerseizoen weer voor de deur. Tijd om de caravan weer uit de stalling te halen.
Maar na zo’n langere periode van stilstand is het wel zaak dat je goed controleert of alles nog in orde is. Met het oog daarop hebben we een korte checklist voor je opgesteld.

1. Rubbers en slangen

Controleer of alle rubbers en slangen nog goed passen en afdichten. Check zeker ook de slang van de gasinstallatie op (droogte) scheurtjes en vervang de slang bij twijfel. Na tien jaar moet een gasslang sowieso worden vervangen, dus controleer ook de vervaldatum.

2. Gasdrukregelaar

De drukregelaar van de gasinstallatie kan na verloop van tijd gaan lekken. Hij mag in ieder geval nooit ouder dan tien jaar zijn, dus check de vervaldatum en vervang de regelaar als hij te oud is.

3. Trekhaak en stekker

Verwijder eventuele roest van de trekhaak met fijn schuurpapier. Sluit de stekker van de caravan aan op de stekkerdoos bij de trekhaak en controleer of alle verlichting (ook die van de kentekenplaat) naar behoren werkt. Check ook de stalen breekkabel op beschadigingen.

4. Dakluiken

Een loszittend dakluik kan gevaar opleveren voor verkeer dat achter je rijdt. Controleer daarom of alles nog goed vastzit.

5. Banden

Controleer de banden van de caravan en vergeet daarbij het reservewiel niet. Bij sommige caravanverzekeringen moeten de banden eens in de zes jaar worden vervangen.

6. Onderhoud

Neem geen risico: laat de caravan eens in de twee jaar een onderhoudsbeurt geven bij een professioneel onderhoudsbedrijf.

Wij wensen je hele fijne kampeerdagen! En mocht er iets zijn, of heb je een vraag over de caravan- of reisverzekering? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.