Snorfiets ombouwen naar bromfiets? Hier moet je aan denken. – Nieuwsberichten Onderlinge

Door de hogere haalbare snelheid is zo’n snorfiets voor de wet geen snorfiets meer.

Sinds 1 januari dit jaar moeten snorfietsers verplicht een helm dragen. Voor veel mensen is dit aanleiding om hun snorfiets (c.q. snorscooter) te laten ombouwen naar een bromfiets. Zij kochten hun snorfiets ooit juist omdat ze het prettig vinden geen helm te hoeven dragen.

Van 25 naar 45 kilometer per uur

Bij het ombouwen wordt de ingebouwde snelheidsbegrenzing van de snorfiets (maximaal 25 kilometer per uur) opgeheven. Het voertuig kan dan plotseling de voor brommers maximaal toegestane snelheid van 45 kilometer per uur halen. Maar wat niet iedereen beseft, is dat een omgebouwde snorfiets voor de wet ook echt een bromfiets is. Het voertuig moet worden gekeurd door de RDW en het blauwe kenteken moet worden vervangen door een geel kenteken.

Voorkom dat je onverzekerd rond rijdt

Heb je ook plannen om een snorscooter of -fiets te laten ombouwen naar een bromfiets, of heb je dat al gedaan? Vergeet dan niet dat te melden aan ons. Doordat je ineens een ander type voertuig hebt, loop je ook een ander risico en daarbij hoort een andere verzekering. Als je niets doet, rij je onverzekerd rond!